Fysiotherapie

De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Patiënten die in het dagelijks leven door klachten belemmerd worden in het bewegen kunnen terecht bij mij. Ik werk samen met u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten, de huid en zenuwen, ofwel het gehele houdings- en bewegingsapparaat. U kunt naar mij voor klachten opgedaan tijdens het werk, gekregen door een ongeluk of ziekte (denk aan; zware operatie, kanker en botbreuken), een sportblessure, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt.

Ik kijk holistisch d.w.z. dat ik naar het hele lichaam kijk en niet alleen naar de klacht omdat sommige klachten het gevolg zijn van problemen elders in het lichaam.

Behandeling

Om klachten te behandelen ga ik samen met u resultaatgericht aan het werk. Ik stel een behandelplan op wat afgestemd wordt op uw lichamelijke situatie, mogelijkheden en wensen. Vaak bestaat dit behandelplan uit adviezen en oefeningen, waarmee ik zorg dat u weer beter kunt bewegen.

Daarnaast maak ik gebruik van tapen en manuele technieken als massage van de spieren en mobilisaties van de gewrichten en de fascia (een bijzonder bindweefsel dat een vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholten).
Indien noodzakelijk neem ik contact op met de huisarts of specialist.

Tegenwoordig wordt de fysiotherapeut ook steeds meer ingezet bij de preventieve gezondheidszorg. Dus ook met vragen over preventie of voor voorlichting kunt u bij mij terecht.